Recepty > hovězí maso > roštěnky na paprice
Na tento recept bude potřeba:
4 roštěnky, 30g slaniny, 1 cibule, 1 kapie nebo červená paprika, 2 lžičky sladké papriky, 1 smetana, 1-2 lžíce hladké mouky, trocha oleje
Postup přípravy:
Roštěnky na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran. Orestujeme z obou stran na rozpáleném oleji, až se zatáhne (zšedne), pak vyndáme a odložíme stranou. Přidáme nadrobno pokrájenou slaninu a cibuli a orestujeme, přidáme na kostičky nakrájenou kapii, po chvilce sladkou papriku, promíchneme a podlijeme. Vložíme zpět maso a dusíme doměkka.
Měkké maso vyndáme stranou, přidáme smetanu rozmíchanou s moukou, dochutíme, necháme chvilku povařit, odstavíme a maso vrátíme zpět do omáčky.
Podáváme s rýží, brambory, knedlíky, noky nebo jinou vhodnou přílohou.
Další recepty:
Hovězí plátky na houbách s těstovinami jako přílohou.
Kuře na paprice se smetanou která vytvoří omáčku.
Roštěnky esterházy krátce zapečeme v troubě.
Koprovka s vejcem natvrdo uvařeným.
Hovězí líčka na gril podáváme s čerstvým pečivem.
Ragú polévka, maso zalijeme trochou vody...
Italský chléb focaccia se podává jako předkrm i příloha.
Hovězí guláš na který použijeme kližku.
Koprovka ze sterilovaného kopru na které se nevytvoří škraloup.
Italské rizoto s houbami posypeme parmezánem.
Recept na jídlo rajská omáčka s hovězím masem které naporcujeme na plátky.
Rajská omáčka z čerstvých rajčat, zahustíme ji trochou hladké mouky.
Hovězí plátky na houbách v troubě můžeme osolit a rovnou podávat.
Roštěnky na houbách
Roštěnky na paprice okouzlí jedlíky svou chutí.