Recepty > rajčata > rajčata plněná mletým masem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
4 velká rajčata, 400g mletého masa, olej, 1 cibule, petržel, bazalka, lžička hořčice, strouhanka, 1 vejce, sůl, pepř, šlehačka, máslo
Postup přípravy:
V místě stopky odkrojíme vršek rajčat a poté lžičkou vydlabeme vnitřní dužinu. Vydlabanou dužinu a odkrojené kloboučky nakrájime na kostičky. Na rozpálený olej vložíme 400g mleté maso, které za stálého rozdělování (rozmačkávání) hrudek smažíme. Přidáme nadrobno pokrájenou cibulku a polovinu rajčatových kostiček, chvíli orestujeme a necháme vychladnout. Svazek petržele a bazalky nasekáme a přidáme k mletému masu společně s hořčicí, strouhankou a vejcem, osolíme, opepříme a promícháme. Touto směsí naplníme rajčata, pokapeme šlehačkou a máslem, vložíme do vymazané zapékací misky a upečeme v předehřáté troubě.
Další recepty:
plněná rajčata se salátem, paella de Almeria, španělská polévka gazpacho, játrová omáčka, zelňačka s cizrnou, kuře na paprice, česnečka, ratatouille, zapečená plněná rajčata, rajská omáčka, rajčatový koláč
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.