Recepty > hovězí maso > plněná hovězí roláda
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
Plát hovězího masa, olej, cibule, petržel nebo celer, anglická slanina, žampiony, 2-3 vejce, sůl, plnotučná hořčice, paprika, sterilovaná okurka, párek, pepř, hladká mouka
Postup přípravy pokrmu:
Plát hovězího masa naklepeme, potřeme olejem, proložíme na kolečka nakrájenou cibulí, snítkami petržele nebo celeru a necháme v chladu odležet (ideálně do druhého dne). Když je maso odleželé, nakrájíme na kostičky anglickou slaninu, kterou rozškvaříme, přidáme na plátky nakrájené žampiony, vejce, osolíme a vymícháme smaženici. Maso potřeme plnotučnou hořčicí, rovnoměrně na něj narovnáme houbovou smaženici, posypeme nadrobno nakrájenou paprikou, sladkokyselou okurkou a doprostřed položíme párek. Svineme, ovážeme nití, osolíme, opepříme, poprášíme hladkou moukou, vložíme na rozpálený olej a prudce ze všech stran osmahneme. Poté podlijeme vodou nebo vývarem a za občasného podlévání dusíme. Plněnou hovězí roládu podáváme s rýží.
Další recepty:
Barcelonský hrnec, vepřová kýta plněná vejci, játra na cibulce, Burgundské hovězí kostky, vepřo knedlo zelo, Maďarský guláš s bramborem, bramborový salát, játrová omáčka, marinovaná vepřová kýta, vepřové kotlety na smetaně, treska s rajčaty, vepřové maso pod vaječnou peřinou s moravankou, vepřové kotlety na paprice
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.