Recepty

Recepty > maďarská kuchyně > maďarský guláš s bramborem

Recept maďarský guláš s bramborem

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Potřebné ingredience:

600 g hovězí kližky, 2-3 lžíce másla (nebo oleje), 4-5 cibulí, 5 stroužků česneku, 1 lžíce sladké mleté papriky, 1 lžička mleté pálivé papriky, 1 lžíce rajčatového protlaku, 3 papriky, 4 středně velké brambory, 2-3 rajčata, sůl, mletý pepř

Postup přípravy:

Maso nakrájíme na kostky. V hrnci orestujeme na rozehřátém másle cibuli a česnek, přidáme maso a zprudka opečeme za stálého míchání ze všech stran, až se maso na povrchu zatáhne. Dále ho opékáme na mírnějším ohni bez podlití, dokud se šťáva nevydusí na tuk. Guláš tím získá typickou barvu a výraznou chuť. Osolíme, odstavíme z ohně a vmícháme mletou sladkou i pálivou papriku, promícháme, přidáme rajčatový protlak a podlijeme trochou teplé vody, maximálně do poloviny výšky masa, aby se dusilo, ne vařilo. Hrnec vrátíme na oheň a pod poklicí dusíme doměkka. Podléváme pouze tehdy, když se všechna šťáva vydusí a hrozí připálení. Ve chvíli, kdy je maso téměř měkké, přidáme na kostky nakrájené brambory, papriky a rajčata a dodusíme pod poklicí doměkka (přibližně dalších 20 minut). Nakonec guláš podle chuti osolíme a přidáme mletý pepř.
Podáváme s chlebem.

Další polévky:
česnečka, hortobágy, polévka halászlé, těstoviny s vejci, hlíva s těstovinami

Recepty
Externí odkazy

Recepty chutnají doma i u přátel.


Yin.cz prináší informace. Tyto stránky používají cookie, jak jsou využívána vaše data.