Recepty

Recepty > zelí > vepřo knedlo zelo

Recept vepřo knedlo zelo

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Ingredience potřebné pro přípravu:

Vepřo: 800g vepřové pečeně s kostí, kmín, sůl, 25g hladké mouky
Knedlo (čtyři kusy): 1 kg polohrubé mouky, 4/5 kostky kvasnic, 2 rohlíky, 2 vejce, 1/2 l vlažného mléka, kávová lžička soli
Zelo: 500g kysaného zelí i s lákem, kmín, sůl, 60g sádla, 1 cibule, cukr, 1 lžička hladké mouky

Postup přípravy pokrmu vepřo knedlo zelo:

Vepřo: Vepřovou pečeni očistíme, osekáme kosti, maso osolíme a pokmínujeme. Do pekáče vložíme kosti a na ně maso. Pekáč s masem vložíme do rozpálené trouby a pečeme za stálého podlévání a zalévání. Měkkou pečeni vyjmeme, výpek ještě trochu osmáhneme, zaprášíme moukou, orestujeme dozlatova a zalijeme vodou. Dobře provaříme a hotovou šťávu nakonec přecedíme. Maso nakrájíme na jednotlivé porce.

Knedlo: Mouku vsypeme do mísy a smícháme se solí. Rozdrobíme kvasnice a přidáme k mouce. Ve vlažném mléce rozkvedláme vejce a přidáme do mísy. Zaděláme těsto, do kterého přidáme nakrájené rohlíky. Zasypeme povrch těsta hladkou moukou, aby neoschlo a necháme vykynout. Po vykynutí těsto rozdělíme na čtyři nebo šest kousků podle toho, jak veliké knedlíky chcete mít. Vyválíme šišky a necháme je ještě přibližně 15 minut kynout. Poté je vložíme do vroucí vody a vaříme 20 minut. Že je těsto, ze kterého jsou knedlíky vytvořeny, dobře vykynuté poznáte podle toho, že knedlíky plavou na povrchu vařící vody. Po zmíněných dvaceti minutách vyjmeme knedlíky z vořící vody, položíme na vál nebo na velké krájecí prkno, propícháme dvojzubou vidličkou nebo špejlí, otočíme, znovu propícháme a knedlíky rozkrájíme nití.

Zelo: Kysané zelí nakrájíme nadrobno. Na polovině sádla osmáhneme polovinu cibule, přidáme zelí a podusíme doměkka. Pak si uděláme jíšku: druhou polovinu množství cibule osmáhneme na zbytku sádla a zaprášíme moukou. Zelí zahustíme a nakonec je ochutíme cukrem, solí a drceným kmínem.

Maso přelijeme výpekem a podáváme s připraveným zelím a houskovým knedlíkem.

Dobrou chuť s pokrmem vepřo knedlo zelo připraveným podle našeho receptu.

Další recepty:
bůček na zelí, vepřové maso dušené v zelí, zelí s rajčatovým protlakem, houbový guláš, kyselé zelí na čínský způsob

Recepty
Externí odkazy

Recepty chutnají doma i u přátel.


Yin.cz prináší informace nejen o jídle.