Recepty > játra > moje oblíbená játrová omáčka s rýží
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné ingredience:
500 g kuřecích jater, 1 větší cibule, slanina, drůbeží vývar, máslo, hladká mouka, sádlo, bílý pepř, kmín, rýže
Postup přípravy:
Na rozpáleném sádle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a špek, zasypeme kmínem a pečeme dohněda. Poté přidáme očištěná pokrájená játra, která necháme zatáhnout, přiklopíme a necháme dusit 10-15 minut ve vlastní šťávě. Játra kontrolujeme, aby v hrnci nedošla tekutina. V případě potřeby podléváme vývarem. Mezitím si připravíme tmavou jíšku z másla a mouky. Do jater dolijeme vývar do požadovaného množství omáčky, zahustíme připravenou jíškou, provaříme a na konci přidáme bílý pepř. Podáváme s rýží.
Recepty na další jídla:
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky kterou podáváme s bílým pečivem.
Játra na víně chutnají.
Játrová omáčka s rýží kterou uvaříme dle návodu.
Segedínský guláš do kterého použijeme zelí.
Játra na cibulce dusíme doměkka.
Zeleninová polévka s drožďovými knedlíčky kterou dozdobíme nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Hovězí guláš podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem.
Zapečená rýže s mletým masem a kapustou v troubě vyhřáté na teplotu 200 °C.
Kuřecí nudličky s rýží usmažíme na oleji.
Bramborový guláš podáváme s chlebem.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky vkládáme do polévky.
Játrová pěna
Recept, podle kterého je hračka připravit jídlo játrová omáčka s rýží.