Recepty

Recepty > kuře > játrová omáčka s rýží

Recept játrová omáčka s rýží

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Potřebné suroviny:

500 g kuřecích jater, mléko, 1 středně velká cibule, olej, kmín, hladká mouka, sůl, mletý pepř, polovina kostky masoxu, 4 sáčky předvařené rýže

Postup přípravy:

Játra očistíme, omyjeme, překrájíme a zalijeme mlékem. Cibuli nakrájíme na kostičky a na rozehřátém oleji osmažíme dozlatova. Když je cibule téměř zlatá, přidáme játra namočená v mléce, zasypeme drceným kmínem a zprudka osmahneme. Poté zasypeme moukou a rychle mícháme, až se vytvoří jíška. Přilijeme trochu vody a dusíme doměkka. Nakonec osolíme, opepříme a dochutíme masoxem.

Rýži uvaříme dle návodu na balení a podáváme s ní játrovou omáčku jak s přílohou.

Další jídla:
Játrová omáčka z vepřových jater.
Kuřecí rizoto s kari.
Kuře po mexicku podáváme s bramborem nebo rýží.
Játrová pomazánka na portském víně.
Játra na cibulce dusíme doměkka.
Játrová omáčka z kuřecích jater je dobrůtka.
Kuře na kari koření.
Marinovaná kuřecí křídla za mírného podlévání upečeme.
Kuřecí nudličky s rýží z řízků.
Vepřová játra na zázvoru která nakrájíme na nudličky.
Kuře na paprice patří mezi oblíbené úpravy.
Drůbeží játra na cibulce

Recepty
Játrová omáčka

Recept, podle kterého připravíme pokrm játrová omáčka s rýží.


Tyto stránky používají cookie, jak jsou využívána vaše data.