Recepty

Recepty > játra > játra na víně

Játra na víně

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Potřebné ingredience:

500 g kuřecích nebo vepřových jater, rostlinný olej, cibule, kapie, 4 rajčata, 0,5 dcl červeného vína, sladká paprika

Postup přípravy:

Na pánvi rozehřejeme olej a vložíme nadrobno nakrájenou cibuli, kterou osmažíme dozlatova, poté přidáme játra a osmažíme tak, aby nepustila šťávu, čehož dosáhneme tím, že játra necháme při smažení nejprve zatáhnout a až poté je promícháme. Lehce zasypeme přibližně jednou lžící sladké papriky a promícháme, poté podlijeme trochou vody. Přidáme nakrájenou kapii a dusíme. Po chvilce přidáme i nakrájená rajčata a opět necháme dusit, až játra změknou. Ke konci dušení podlijeme vínem a osolíme. Přidáme bazalku a podáváme s těstovinami a nastrouhaným sýrem.

Další recepty:
játra na divoko, játra básníka Li-po, cuketa na kari, houbový guláš, lilek po sečuánsku

Recepty
Externí odkazy

Recepty chutnají doma i u přátel.


Yin.cz prináší informace. Tyto stránky používají cookie, jak jsou využívána vaše data.