Recepty

Recepty > polévky > slepičí polévka s játrovými knedlíčky

Recept - Slepičí polévka s játrovými knedlíčky

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Potřebné suroviny:

Polovina slepice, 1 mrkev, 1 petržel, polovina menšího celeru, 1 cibule, sůl, petrželová nať nebo pažitka
Knedlíčky: 1 drůbeží játra, 1 žloutek, strouhanka, sůl, pepř, špetka zázvoru, 1 stroužek česneku, 20 g másla

Postup přípravy:

Dobře očištěnou a v teplé vodě opláchnutou polovinu slepice rozporcujeme na kousky a dáme vařit do osolené vody (asi 1 1/2 litru). Když je maso zpoloviny vařené, přidáme očištěnou zeleninu a cibuli a vaříme, až je maso zcela měkké. Poté maso a zeleninu z polévky vyjmeme. Vývar přecedíme přes cedník, maso obereme z kostí, rozkrájíme na kousky a přidáme do polévky. Zeleninu rozmačkáme vidličkou a přidáme ji též do vývaru.

Mezitím si připravíme knedlíčky. Játra rozetřeme na prkénku, přendáme do misky, ve které už máme strouhanku. Přidáme žloutek, sůl, maličko pepře, na špičku nože zázvoru, prolisovaný stroužek česneku, máslo, vše promícháme a vytvoříme malé knedlíčky, které vložíme do polévky a vaříme ještě 10 minut. Nakonec dochutíme polévku čerstvou sekanou petrželkou.
Slepičí polévku s játrovými knedlíčky podáváme s bílým pečivem.

Další recepty:
kvasnicová polévka, ovesná polévka se sýrem, kmínová polévka, zelňačka s cizrnou, žampionový krém, bílá polévka s vajíčkem, polévka z hlávkového zelí, italská zeleninová polévka minestrone, žampionová polévka, dršťková polévka, cibulová omáčka, cibulová polévka, česnečka

Recepty
Externí odkazy

Recepty chutnají doma i u přátel.


Yin.cz prináší informace. Tyto stránky používají cookie, jak jsou využívána vaše data.