Recepty > omáčky > koprová omáčka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné ingredience:
1 lžíce másla nebo tuku na smažení, 2 lžíce hladké mouky, vývar z masa nebo kostí, 2 dl mléka, 2,5 dl smetany, svazek čerstvého kopru, sůl, cukr, ocet
Postup přípravy pokrmu koprová omáčka:
Do rozehřátého másla nebo tuku přidáme mouku a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku, zalijeme vývarem nebo vodou, přidáme mléko a vaříme 20 minut. Poté přidáme smetanu a najemno nakrájený kopr, sůl, cukr, ocet a necháme přejít varem.
Koprovou omáčku podáváme s hovězím masem nebo natvrdo uvařeným vajíčkem a houskovým knedlíkem.
Další recepty:
koprová kulajda, okurková omáčka, cibulová omáčka, svíčková omáčka na smetaně, hamburská omáčka, koprová polévka s houbami okyselená octem, sýrová omáčka s česnekem a těstoviny, játrová omáčka, bramborová omáčka, rajská omáčka
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.