Recepty > polévky > kmínová polévka z vepřového žebírka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 vepřová žebírka, 1,5 lžíce celého kmínu, 2-3 stroužky česneku, 2-3 lžíce sádla, 3 lžíce hladké mouky, bujon, sůl, mletý pepř
Recept na přípravu:
Vepřžová žebírka osolíme a na rozehřátém sádle osmažíme dozlatova, přidáme na tenké plátky nakrájený stroužek česneku, celý kmín a minutu osmahneme. Poté zaprášíme hladkou moukou, osmažíme a zalijeme litrem a půl horké vody. Prošleháme, přidáme bujonovou kostku, zbylý česnek utřený se solí a při mírné teplotě hodinu vaříme. Uvařené maso vyjmeme, obereme ho od kosti, nakrájíme a vrátíme do polévky. Před podáváním dochutíme solí a pepřem.
Další recepty:
falešná dršťková polévka, marinovaná vepřová žebra, dršťková polévka, hovězí vývar s játrovými knedlíčky, vepřové maso v mrkvi, bramborová buchta z nastrouhaných brambor, čínské nudle s hovězím masem, slavnostní vepřová žebírka pro slavnostní příležitosti, kmínová polévka, chilli omáčka, bramborová kaše ze starších brambor, miš-maš polévka, chilli con carne, kuřecí vývar s drobením
Ochutnejte recept kmínová polévka z vepřového žebírka.