Recepty > hovězí maso > hovězí plec na zázvoru
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
1 kg loupané plece, slanina, sůl, mletý pepř, mletý zázvor
Příloha: mrkev, celer, kořenová petržel
Postup přípravy:
Vepřovou plec prošpikujeme slaninou, opepříme, osolíme a posypeme zázvorem. Poté plec vložíme do papinova tlakového hrnce, ve kterém ji vaříme 20 minut. Poté maso vyjmeme a nakrájíme na plátky, které vložíme do pekáče a zalijeme vývarem z papinova tlakového hrnce. Maso poklademe plátky másla a pečeme v předem vyhřáté troubě 45 minut.
Dušená zelenina na přílohu:
Petržel a mrkev nakrájíme na kolečka, celer na malé kousky a přisypeme sůl, pepř, ocet, trošku cukru, kousek másla, podlijeme vodou a dusíme dokud zelenina nezměkne.
Maso podáváme s dušenou zeleninou a bramborem nebo s hranolkami.
Další recepty:
svíčková omáčka na smetaně, španělské ptáčky, kuřecí ragú, hovězí roštěná na smetaně, hovězí maso po francouzsku, fazolky na smetaně s hovězím masem, hovězí Eintopf, telecí maso zapečené v rýži, hovězí guláš, jablečný závin, hovězí svíčková po asijsku, hovězí daube, telecí ragú s chřestem, rajská omáčka s hovězím masem, býčí žlázy na másle, segedínský guláš
Hovězí plec na zázvoru je jídlo excelentní chuti.