Recepty

Recepty > hovězí maso > hovězí plec na zázvoru

Recept - Hovězí plec na zázvoru

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Potřebné suroviny:

1 kg loupané plece, slanina, sůl, mletý pepř, mletý zázvor
Příloha: mrkev, celer, kořenová petržel

Postup přípravy:

Vepřovou plec prošpikujeme slaninou, opepříme, osolíme a posypeme zázvorem. Poté plec vložíme do papinova tlakového hrnce, ve kterém ji vaříme 20 minut. Poté maso vyjmeme a nakrájíme na plátky, které vložíme do pekáče a zalijeme vývarem z papinova tlakového hrnce. Maso poklademe plátky másla a pečeme v předem vyhřáté troubě 45 minut.

Dušená zelenina na přílohu:
Petržel a mrkev nakrájíme na kolečka, celer na malé kousky a přisypeme sůl, pepř, ocet, trošku cukru, kousek másla, podlijeme vodou a dusíme dokud zelenina nezměkne.

Maso podáváme s dušenou zeleninou a bramborem nebo s hranolkami.

Další recepty:
svíčková omáčka na smetaně, španělské ptáčky, kuřecí ragú, hovězí roštěná na smetaně, hovězí maso po francouzsku, fazolky na smetaně s hovězím masem, hovězí Eintopf, telecí maso zapečené v rýži, hovězí guláš, jablečný závin, hovězí svíčková po asijsku, hovězí daube, telecí ragú s chřestem, rajská omáčka s hovězím masem, býčí žlázy na másle, segedínský guláš

Recepty
Hovězí plec na zázvoru

Hovězí plec na zázvoru je jídlo excelentní chuti.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.