Recepty > hovězí maso > hovězí líčka na červeném víně a anglické slanině
Na tento recept budete potřebovat:
Množství na 4 porce: 0,5 litru červeného vína, 100 g anglické slaniny, 2 cibule, 1 litr hovězího vývaru, 1 stroužek česneku, 500 g hovězích líček, mouka, olej, mletý černý pepř, rozmarýn, tymián, sůl
Postup přípravy:
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, anglickou slaninu nakrájíme na kostičky. Hovězí líčka nakrájíme na větší kousky, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Pak opečeme na rozpáleném oleji dozlatova.
Maso vyjmeme a na výpeku osmažíme nakrájenou cibuli, anglickou slaninu do hněda. Vrátíme maso a zalijeme vývarem a vínem. Přidáme podle chuti bylinky, prolisujeme stroužek česneku a dusíme asi 1 hodinu.
Když je maso měkké, opět ho vyjmeme a šťávu propasírujeme přes sítko. Znovu pak nalijeme šťávu na líčka.
Hovězí líčka na víně podáváme a bramborovou kaší a nebo se šťouchanými brambory.
Další recepty:
Hovězí maso po burgundsku s orestovanou slaninu a žampiony.
Hovězí líčka na gril podáváme s čerstvým pečivem.
Recept na kuřecí nudličky se žampiony posypané pažitkou.
Kotlíková polévka dozdobená nasekanou petrželkou a pažitkou.
Boloňské špagety s mletým masem ze kterého připravíme omáčku.
Telecí řízek podáváme s brambory a plátkem citronu.
Hovězí guláš na červeném víně zahustíme chlebovou střídkou.
Svíčková omáčka na smetaně zahuštěná moukou.
Hovězí plátky na houbách s těstovinami jako přílohou.
Bramborový guláš podáváme s chlebem.
Recept na kuře na paprice patří mezi klasiku.
Hovězí guláš na který použijeme kližku.
Farmářský guláš podáváme s chlebem.
Hovězí líčka na červeném víně recept
Uvařte si recept hovězí líčka na červeném víně a anglické slanině, ochutnejte a budete okouzleni jeho chutí.