Recepty > hovězí maso > hamburgr americký
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
1 hamgurgerová bulka se sezamovými semínky, 140g mletého hovězího masa, ochucená sůl a pomletý černý pepř, olej
Přílohy: máslo, majonéza, kečup, nakládaná okurky, plátek cibule, plátek rajčete, 1-2 listy ledového salátu
Další možné přílohy: hořčice, osmažené slaninové proužky, plátek cibule osmažíme, plátek amerického sýra, nakládané sladké zeleninové dochucovadlo (pickled relish), papričky jalapeňos
Postup přípravy:
Na voskový papír vytvarujeme z masa placičku o průměru 14 - 15cm - větší než je bulka, protože maso se v průběhu grilování scvrkne, kterou vložíme na několik hodin do ledničky. Rozkrojíme bulku a na ořízlé straně ji osmahneme dozlatova. Masovou placku položíme na lehce olejem potřený rozpálený gril, nebo grilovací mřížku položenou nad plechem s okrajem a grilujeme ji na jedné straně asi 23 minuty. Osolíme a opepříme jednu stranu masa. Obrátíme masovou placku a grilujeme ji opět asi 23 minuty. Lehce potřeme obě ogrilované části bulky máslem. Vrchní část bulky potřeme kečupem a majonézou. Nahoru položíme cibuli, okurku a salát. Úplně nahoru položíme plátek rajčete. Ogrilovaný hamburger položíme na spodní část bulky a nahoru přiklopíme navršenou vrchní část (použijeme-li plátek sýra, položíme ho na spodní část bulky, před přidáním hamburgeru). Americké hamburgery podáváme na talířích obložené hranolky a s kečupem.
Další recepty:
svíčková omáčka na smetaně, španělské ptáčky, kuřecí ragú, hovězí plec na zázvoru, hovězí maso po francouzsku, hovězí Eintopf, telecí maso zapečené v rýži, hovězí guláš, jablečný závin, hovězí svíčková po asijsku, hovězí daube, telecí ragú s chřestem, rajská omáčka s hovězím masem, býčí žlázy na másle, segedínský guláš, fazolky na smetaně s hovězím masem
Hamburgr americký masový s volitelnou přílohou.