Recepty > hovězí maso > gulášový hrnec
Na tento recept budete potřebovat:
Množství na 6-7 porcí: 800g hovězího předního masa (nejlépe kližky), 2 velké cibule (250g), 600g syrových oloupaných brambor, 3 nožičky klobásy (300g), 1 sklenice zavařeného leča nebo asi 4 papriky a 3 rajčata, 3-4 lžíce hladké mouky, 1 lžíce gulášového koření, 3 lžíce sladké papriky, sůl, olej
Postup přípravy:
Na rozpáleném oleji orestujeme pokrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso a pod pokličkou restujeme za občasného zamíchání, až maso zšedne a pustí šťávu.
Poté přidáme sladkou papriku a gulášové koření, promíchneme a podlijeme asi 500 ml vody. Promícháme, osolíme a dusíme za občasného míchání a podlití, až je maso skoro měkké. Přidáme na kostky nakrájené brambory, na půlkolečka nakrájenou klobásu a pokud nedáváme hotové lečo, přidáme i nakrájené papriky a rajčata a dusíme, až je maso měkké.
Poté přimícháme lečo (pokud už jsme nedávali papriky a rajčata) a zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve vodě. Chvíli povaříme, dochutíme a odstavíme.
Podáváme s chlebem.
Další recepty:
Recept na kuřecí nudličky se žampiony posypané pažitkou.
Hovězí líčka na gril podáváme s čerstvým pečivem.
Svíčková omáčka na smetaně zahuštěná moukou.
Hovězí maso na červeném víně podáváme s rýží.
Hovězí guláš na který použijeme kližku.
Boloňské špagety s mletým masem ze kterého připravíme omáčku.
Hovězí plátky na houbách s těstovinami jako přílohou.
Telecí řízek podáváme s brambory a plátkem citronu.
Farmářský guláš podáváme s chlebem.
Kotlíková polévka dozdobená nasekanou petrželkou a pažitkou.
Recept na kuře na paprice patří mezi klasiku.
Bramborový guláš podáváme s chlebem.
Hovězí guláš na červeném víně zahustíme chlebovou střídkou.
Hrnec na vaření rýže
Gulášový hrnec okouzlí svou chutí.