Recepty > zelí
Recepty pro přípravu pokrmů ze zelí.
Vepřo knedlo zelo - klasika české kuchyně.
Vepřové maso dušené v zelí
Bůček na zelí
Zelné závitky plněné mletým masem - rýži uvaříme do poloměkka. Nadrobno pokrájenou cibuli a prolisovaný česnek zpěníme na rozpáleném oleji...
Ruský boršč ze zelí, hovězího masa, zeleniny a brambor.
Zelí s rajčatovým protlakem, karbanátky, klobásou nebo tempehem a chlebem či brambory.
Kyselé zelí na čínský způsob
Polévka zelňačka s cizrnou.
Halušky se zelím a uzeným masem.
Segedínský guláš z vepřového masa.
Polévka šči z kysaného zelí.
Krkonošský boršč z kysaného zelí, bůčku a smetany.
Zelňačka s klobásou
Kuře na zelí
Boršč s klobásou a uzeným masem.
Kuře s kysaným zelím a klobásou
Kuřecí prsíčka na zelí červeném nebo bílém.
Kuře pečené na zelí zalité smetanou.
Pečené kuře na zelí se sojovou omáčkou a bramborem.
Sedmihradské zelí s klobásou a rýží zapečené v troubě.
Nákyp z kyselého zelí, brambor a šunkového salámu.
Vepřová pečeně s kysaným zelím
Pohádková vepřová kýta s hlávkovým zelím a žampiony.
Vepřová směs se zelím, rajčatovým protlakem, červenou paprikou a česnekem, zapečená v chlebu.
Zapečená rýže se zelím a vepřovým masem
Žitomirské holubce
Zelné závitky v rajské omáčce - žebra listů seřízneme na plocho, listy vložíme do vařící vody a 5 minut povaříme...
Slovenské strapačky (halušky se zelím a bůčkem).
Bůčkové knedlíky s kysaným zelím
Bůček se zelím pečený v troubě.
Zelné závitky s mletým vepřovým a hovězím masem.
Zelné závitky s mletým masem a rýží - na rozehřátém oleji orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso a mícháme tak, aby se pěkně rozdrobilo...
Tempeh smažený se zelím osmažený do křupava podáváme s rýží.
Zbojnický guláš na anglické slanině, kmínu a feferonce s houbami, zelí a brambory.
Polévka z hlávkového zelí a vařeného hovězího masa.
Zelňačka s cizrnou - den předem vložíme cizrnu do vody...
Zelná polévka s uzeným masem či klobásou.
Zeleninový boršč z předního hovězího masa.
Zelné závitky se smetanou ke kterým jsou jako příloha nejlepší vařené brambory nebo bramborová kaše.
Polévka ze tří druhů zeleniny - do hrnce vložíme fazole, které necháme vařit...
Polévka zelňačka s uzeným masem.
Zelná polévka s klobásou a na kostičky nakrájeným bramborem.
Vařené kysané zelí - v hrnci rozpustíme sádlo...
Halušky se zelím, uzeným a slaninou - vše smícháme, důkladně promícháme a dochutíme.
Zelný salát z čerstvého zelí a slaniny.
Zelné závitky s rýží - z očištěné a omyté hlávky odtrhneme 8 velkých vrchních listů a vložíme je na přibližně 8 minut do vroucí osolené vody...
Kyselé zelí na sladko podáváme s knedlíkem a masem.
Kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem - kachní stehna okmínujeme, osolíme, posypeme majoránkou.
Nakládané domácí kysané zelí - z hlávek odstraníme vrchní lisy, hlávky rozpůlíme a vyřízneme košťály...
Halušky se zelím - slaninu nakrájíme na kostičky, které rozškvaříme s lžící oleje...
Zelí 2
Recepty pro přípravu zelí na různé způsoby, hlávkového, zeleného, kysaného, červeného a další pokrmy z něj.
Recepty a pokrmy na úpravu zelí vnáší do vaření čerstvý závan inspirace.