Recepty > hovězí maso > debrecínská z hovězího masa
Na tento recept budete potřebovat:
500g zadního hovězího masa (z kýty), 1 cibule, 1 debrecínský párek, 2 dl zakysané smetany, 1-2 lžíce hladké mouky, olej, sůl, mletý pepř, sladká paprika
Postup přípravy:
Do omytého špalíčku masa vytvoříme po vláknu otvory a vtlačíme do nich párek. Maso osolíme, opepříme mletým pepřem, vložíme na olej a ze všech stran orestujeme, až se maso zatáhne (zšedne). Poté maso vyndáme, přidáme na olej nadrobno pokrájenou cibuli a orestujeme, přidáme trochu mleté sladké papriky, promíchneme a hned podlijeme vodou, aby nezhořkla. Vložíme zpět maso, přikryjeme pokličkou a dusíme (maso otáčíme) doměkka.
Měkké maso vyndáme, přidáme s moukou rozmíchonou smetanu, chvíli povaříme a dochutíme. Maso ostrým nožem nakrájíme na plátky a vložíme do omáčky.
Podáváme s houskovým knedlíkem či noky.
Další recepty:
Hovězí maso na červeném víně podáváme s rýží.
Debrecínské vepřové kotlety podáváme s různě upraveným brambory.
Hovězí guláš na červeném víně zahustíme chlebovou střídkou.
Recept na kuřecí nudličky se žampiony posypané pažitkou.
Hovězí líčka na gril podáváme s čerstvým pečivem.
Svíčková omáčka na smetaně zahuštěná moukou.
Hovězí guláš na který použijeme kližku.
Boloňské špagety s mletým masem ze kterého připravíme omáčku.
Hovězí plátky na houbách s těstovinami jako přílohou.
Telecí řízek podáváme s brambory a plátkem citronu.
Farmářský guláš podáváme s chlebem.
Recept na kuře na paprice patří mezi klasiku.
Bramborový guláš podáváme s chlebem.
Hrnec na vaření rýže
Debrecínská z hovězího masa okouzlí svou chutí.