Recepty > omáčky > cibulová omáčka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné ingredience:
40 g másla, 30 g hladné mouky, 150 g cibule, sůl, na špičku nože pepře, vývar z kostí nebo předního hovězího masa (žebro, hrudí)
Postup přípravy:
Na rozpuštěné máslo vložíme nakrájenou cibuli a chvíli mícháme. Jakmile zesklovatí, přisypeme hladkou mouku, kterou s cibulí smažíme dozlatova. Poté přilijeme vývar z masa nebo kostí, mírně opepříme, podle chuti osolíme a povaříme ještě dalších 10 minut. Vychladlou cibulovou omáčku propasírujeme přes síto nebo rozmixujeme v mixeru. Do omáčky přidáme vařené hovězí maso a ještě asi 5 minut povaříme, aby se dobře prohřálo
Cibulovou omáčku podáváme s knedlíky nebo těstovinami.
Další recepty:
rajská omáčka, omáčka Sugo pomodor, hamburská omáčka, rajská omáčka s hovězím masem, houbová omáčka s kysanou smetanou, chilli omáčka, rajská omáčka s masovými kuličkami, játrová omáčka, houbový guláš
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.