Recepty > z brambor > bramborová omáčka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné ingredience:
6 brambor, sůl, máslo, 1 cibule, hladká mouka, ocet, cukr
Postup přípravy:
Brambory nakrájíme na menší kousky, uvaříme v osolené vodě a rozmačkáme. Na rozehřátém másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, přidáme rozmačkané brambory a podlijeme vodou z vaření brambor, ochutíme octem, solí, cukrem a povaříme.
Podáváme s vařeným hovězím masem a bramborovými knedlíky.
Další recepty:
rajská omáčka, vepřová panenka na švestkách, cibulová omáčka, okurková omáčka, masové závitky se šunkovým salámem, hamburská omáčka, svíčková omáčka na smetaně, sýrová omáčka s česnekem a těstoviny, játrová omáčka, kuřecí srdíčka na smetaně, houbový guláš
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.