Recepty > hovězí maso > barevný guláš
Na tento recept budete potřebovat:
750 g hovězího nebo libového vepřového masa, 4 velké cibule, 4 papriky (čím více barev tím lépe), 4 rajčata nebo plechovka sterilovaných rajčat, několik stroužků česneku, sůl, mletá paprika, pepř, jíška, olej
Postup přípravy:
Na oleji osmažíme na půlkolečka nakrájenou cibuli. Až je skoro růžová, zasypeme lžičkou mleté papriky, zamícháme a přidáme na kostky pokrájené maso. Ze všech stran opečeme. Osolíme, opepříme a zalijeme vodou nebo vývarem (i z kostky). Necháme dusit. Papriku nakrájíme na proužky, rajčata na čtvrtky (pokud používáme čerstvá, je třeba je spařit vařící vodou a oloupat), česnek na plátky. Až je maso téměř měkké, přidáme jíšku, všechnu zeleninu a dusíme do změknutí. Hotový guláš dochutíme solí a rozetřeným česnekem podle chuti. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo s pečivem.
Další recepty:
Hovězí plátky na houbách s těstovinami jako přílohou.
Znojemský guláš podáváme s přílohou.
Hovězí maso po burgundsku s orestovanou slaninu a žampiony.
Hovězí guláš na červeném víně zahustíme chlebovou střídkou.
Telecí řízek podáváme s brambory a plátkem citronu.
Francouzská cibulačka s vínem a bagetou.
Kuřecí játra na slanině podle potřeby dosolíme.
Hovězí guláš na který použijeme kližku.
Svíčková omáčka na smetaně zahuštěná moukou.
Hovězí po burgundsku podlijeme a zvolna dodusíme.
Boloňské špagety s mletým masem ze kterého připravíme omáčku.
Recept na kuře na paprice patří mezi klasiku.
Zelné závitky dochutíme kysanou smetanou.
Segedínský guláš
Uvařte si jídlo barevný guláš, ochutnejte a budete okouzleni jeho chutí.