Recepty > hovězí maso > znojemský guláš
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 g hovězího masa, 4-5 plátků uzené slaniny, 1 lžíce vepřového sádla nebo oleje, 1 větší cibule, 1 lžička mleté papriky, mletý černý pepř, sůl, 1 sterilovaná okurka, chléb, 8 lžic bílého vína
Postup přípravy:
Na drobné kostičky nakrájenou uzenou slaninu rozškvaříme, přidáme sádlo nebo olej a nadrobno nasekanou cibuli, kterou necháme zpěnit. Zaprášíme mletou paprikou, vložíme na kostky nakrájené maso, opepříme, osolíme a přikryté dusíme, dokud se šťáva docela nevydusí. Podlijeme horkou vodou a maso dusíme doměkka. Nakonec přimícháme nadrobno pokrájenou sterilovanou okurku, chlebovou střídku, přilijeme víno a ještě chvíli dusíme.
Znojemský guláš podáváme s vhodnou přílohou.
Další recepty:
hovězí guláš, hovězí vývar s játrovými knedlíčky, zapečená roštěná s turistickým salámem, hovězí guláš na červeném víně, svíčková omáčka na smetaně, hovězí stejk na žampionech, ruský boršč, rajská omáčka s hovězím, gulášová polévka, rajská omáčka, segedínský guláš, hovězí steak Orlov, hovězí roštěná
Recepty chutnají doma i u přátel.