Recepty > omáčky > znojemská omáčka s vepřovou kýtou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 větší cibule, 600 g vepřové kýty, 20 dkg libové slaniny, plnotučná hořčice, 6 kyselých okurek, 2 vejce, olej, sůl, pepř, Masox
Jak připravit tento recept:
Na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli společně s nadrobno nakrájenou slaninou. Když je cibule sklovitá, přidáme na kousky nakrájené maso. Když se maso zatáhne, přidáme lžíci plnotučné hořčice, osolíme, opepříme, zalijeme dvěma litry vaříci vody, přihodíme kostku Masoxu a necháme zvolna dusit. Když je maso téměř měkké, přidáme do omáčky na drobno nakrájené okurky. Necháme dusit, dokud není maso měkké, pak přidáme ještě jednu lžíci hořčice, dvě nadrobno nakrájená natvrdo uvařená vejce, zahustíme tmavou jíškou a necháme ještě 10-15 minut probublat.
Znojemskou omáčku s vepřovou kýtou podáváme s rýží nebo knedlíkem.
Další recepty:
svíčková omáčka na smetaně, vepřová panenka na víně, kuře s hořčično medovou omáčkou, znojemská omáčka s kolínky, rajská omáčka, houbová omáčka na víně s kapary, kyselé zelí na čínský způsob, bílá polévka s vajíčkem, majonéza, čočková polévka, zelné závitky, kuře na paprice, kyselá houbová omáčka, znojemská omáčka
Dobrou chuť vám přeje znojemská omáčka s vepřovou kýtou.