Recepty > polévky > žlutá polévka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 lžíce másla, 2 lžíce krupice, 1-2 vajíčka, 1 bujon nebo vývar, sůl, špetka kurkumy, trocha polévkového koření, zelenina - žlutá podle chuti
Recept na přípravu:
Máslo necháme rozpustit, přisypeme krupici, za stálého míchání necháme chvíli zpražit a poté vklepneme 1-2 vajíčka. Stále mícháme, zalijeme vývarem a nebo 1,5 litu vody + 1 bujon. Přidáme polévkové koření, špetku kurkumy na obarvení a žlutou zeleninu dle chuti, například kukuřici a mrkev. Povaříme a můžeme podávat.
Další recepty:
Bramboračka s houbami - rozehřejeme olej...
Kyselá houbová omáčka z čerstvých hub.
Ryby nakládané na kyselo - očištěné ryby naporcujeme.
Fazolová omáčka - fazole nakrájíme na kousky.
Bramboračka bez hub.
Fazolová polévka s rajčaty a klobásou.
Fazolová polévka - fazole necháme nabobtnat ve vodě...
Zelňačka s klobásou a kyselou smetanou.
Kuře na paprice recept nma přípravu této pochoutky.
Rajská omáčka s masovými kuličkami z mletého masa.
Fazolová polévka s vepřovkou
Ochutnejte recept žlutá polévka.