Recepty > polévky > žloutková polévka se sýrem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
svazek jarních cibulek, 2 polévkové lžíce másla, 1,5 polévkové lžíce kukuřičného škrobu, 1 l kuřecího vývaru, muškátový oříšek, 2 žloutky, 4 polévkové lžíce nastrouhaného sýru parmezán, zelená petržel, sůl
Recept na přípravu:
Na rozehřátém másle osmahneme nadrobno nakrájené jarní cibulky. Poté zaprášíme kukuřičným škrobem, přilijeme vývar a promícháme. Okořeníme muškátovým oříškem a vaříme 10 minut. Poté rozmícháme žloutky a za intenzivního míchání je vlijeme do polévky. Vypneme zdroj tepla, vsypeme a rozmícháme parmazán a posekanou petrželku. Pokud je to nutné, dosolíme, ale parmezán je sám o sobě slaný.
Další recepty:
citronová polévka s rýží, žloutková kolečka, polévka z kachních drobů, česneková omáčka, polévka z červené čočky, smetanové tagliatelle (Tagliatelle alla crema), boloňské špagety, těstoviny s houbami, čínská polévka, žampionový krém, kuřecí polévka, koprová kulajda, česnečka, dýňová polévka
Ochutnejte recept žloutková polévka se sýrem.