Recepty

Recepty > zelí > zelné závitky

Recept - Zelné závitky

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Potřebné suroviny:

Hlávka zelí, 500 g mletého masa (napůl hovězí a vepřové), rýže, pepř, sůl, Vegeta, kečup, 1 cibule, olej, 1 větší rajský protlak, 1 lžička kečupu, kysaná smetana

Postup přípravy:

Hlávku zelí uvaříme do poloměka, listy rozebereme a necháme vychladnout.

Smícháme mleté maso (hovězí a vepřové), přidáme neuvařenou rýži, pepř, sůl, lžičku Vegety, lžičku kečupu a nadrobno nakrájenou a osmaženou cibuli. Vše důkladně promícháme a zabalíme do zelných listů. Naskládáme do velkého hrnce (máte-li kysané zelí, je dobré ho dát pod zelné závitky), přidáme rajčatový protlak, zalijeme vodou a uvaříme.

Při podávání přidáme na každou porci lžíci kysané smetany. Jako přílohu podáváme chléb.

Další recepty:
ruský boršč, bůčkové knedlíky s kysaným zelím, pivovarský tokáň, slovenské strapačky, vepřová pečeně s kysaným zelím, kuře pečené na zelí, krkonošský boršč, segedínský guláš, halušky se zelím a uzeným masem, domácí klobásy, kyselé zelí na čínský způsob, zapečené vepřové závitky, džuveč, italský chléb focaccia, vepřo knedlo zelo

Recepty
Externí odkazy

Recepty chutnají doma i u přátel.


Yin.cz prináší informace nejen o jídle.