Recepty > zelí > zelné závitky
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
Hlávka zelí, 500 g mletého masa (napůl hovězí a vepřové), rýže, pepř, sůl, Vegeta, kečup, 1 cibule, olej, 1 větší rajský protlak, 1 lžička kečupu, kysaná smetana
Postup přípravy:
Hlávku zelí uvaříme do poloměka, listy rozebereme a necháme vychladnout.
Smícháme mleté maso (hovězí a vepřové), přidáme neuvařenou rýži, pepř, sůl, lžičku Vegety, lžičku kečupu a nadrobno nakrájenou a osmaženou cibuli. Vše důkladně promícháme a zabalíme do zelných listů. Naskládáme do velkého hrnce (máte-li kysané zelí, je dobré ho dát pod zelné závitky), přidáme rajčatový protlak, zalijeme vodou a uvaříme.
Při podávání přidáme na každou porci lžíci kysané smetany. Jako přílohu podáváme chléb.
Další recepty:
ruský boršč, bůčkové knedlíky s kysaným zelím, pivovarský tokáň, slovenské strapačky, vepřová pečeně s kysaným zelím, kuře pečené na zelí, krkonošský boršč, segedínský guláš, halušky se zelím a uzeným masem, domácí klobásy, kyselé zelí na čínský způsob, zapečené vepřové závitky, džuveč, italský chléb focaccia, vepřo knedlo zelo
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.