Recepty > polévky > zeleninový krém
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 lžíce oleje, 1 list kapusty, 1 cibule, 1 bílá část pórku, 1 mrkev, 30 dkg syrové brambory, 1 plátek celeru, 1 kořenová petržel, masox, sůl, 0,5 litru horkého mléka
Recept na přípravu:
Nadrobno nakrájenou cibulku vhodíme na rozpálený olej a necháme ji zesklovatět. Na tento základ přidáme na drobné kousky nakrájenou zeleninu, na kostičky nakrájené brambory, kostku masoxu, přilijeme vodu a vaříme do změknutí. Měkkou zeleninu a brambory prolisujeme nebo rozmixujeme, přilijeme vařícím mléko a dále již nevaříme. Podle chuti osolíme a zasypeme nadrobnou pokrájenou zelenou petrželkou.
Další recepty:
Polévka z pórku s černým chlebem - rozehřejeme olej...
Cibulačka z hovězího vývaru - zpěníme na půlměsíčky nakrájenou cibuli...
Zelné závitky - hlávku zelí uvaříme do poloměka...
Zeleninový boršč - naklepané maso vložíme do hrnce...
Fazolová polévka - fazole necháme několik hodin bobtnat...
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky - pórek nakráníme, mrkev nastrouháme...
chilli con carne - maso smícháme s nadrobno nakrájenou cibulí...
Kuřecí vývar s drobením - kuřecí stehna omyjeme...
Polévka z hub je připravena z vrchovaté lžičky drceného kmínu.
Žampionový krém - nadrobno nakrájíme cibuli...
Bramborová kaše ze starších brambor.
Sýrový závin z listového těsta, které rozválíme na obdélník.
Ruský boršč - hovězí maso vložíme do osolené vody...
Ochutnejte recept zeleninový krém.