Recepty > mleté maso > zapečené mleté maso a bramborová kaše
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 g mletého masa, 2 cibule, olej, 1 mrkev, 2 papriky, 3 rajčata, sůl, 5 stroužků česneku, 6 lžic rajského protlaku, bramborová kaše, tvrdý sýr na strouhání
Postup přípravy pokrmu:
Nadrobno nakrájenou cibuli vsypeme na pánev s rozpáleným olejem a osmahneme ji dozlatova. Poté přidáme mleté maso a společně smažíme, dokud maso nezmění barvu. Přidáme na kousky rozkrájenou zeleninu, sůl, prolisovaný česnek, přiklopíme a dusíme doměkka. Poté masovou směs přesypeme do pekáče, rozložíme po jeho dně a na ni rozprostřeme bramborovou kaši. Na povrch nasypeme strouhaný sýr a vložíme do trouby, kde pokrm zapečeme do zezlátnutí povrchu (přibližně 25 minut).
Další recepty:
játra na cibulce, španělská mísa, vepřová kýta plněná vejci, maďarský guláš s bramborem, opečená sekaná s lečem, bramborový salát, marinovaná vepřová kýta, hovězí roláda z mletého masa, zapékané bulky s mletým masem, sekaná se sýrem a křenem, čufty, barcelonský hrnec, vepřo knedlo zelo
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.