Recepty > vepřové maso > zapečené kotlety s brambory a šlehačkou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
4 plátky kotlet, sůl, pepř, utřený česnek, máslo, 7 velkých brambor, majoránka, 1 šlehačka, 1 vejce
Postup přípravy:
Kotlety opláchneme, naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme a potřeme utřeným česnekem. Máslem vymažeme pekáč nebo zapékací misku. Kotlety položíme přes sebe do poloviny pekáče. Brambory nakrájené na plátky široké přibližně 5mm naskládáme do druhé poloviny pekáče, posolíme, posypeme lehce majoránkou a poklademe hoblinkami másla. Vše trochu podlijeme vodou. Vložíme do předem vyhřáté trouby, kde pečeme. Zatímco se kotlety a brambory pečou, ve smetaně rozkvedláme vejce. Poloupečené maso s brambory zalijeme vzniklou směsí a pokračujeme v pečení. Poté překryjeme pekáč alobalem, aby se smetanová zálivka příliš nevypekla. Když je maso křehké, rozpadá se a brambory krásně nasáknou šťávou, je pokrm hotov.
Podáváme se zeleninou nebo zeleninovým salátem.
Další recepty:
kovářské kotlety, těstoviny s fazolemi a vepřovkou, vepřové kotlety, vepřové maso na mrkvi, segedínský guláš, domácí klobásy, nadívaný vepřový řízek, těstoviny s houbami, zapečené vepřové řízky na česneku, paprikový guláš z vepřového plecka, zapečené brambory s vepřovým masem a houbami, těstoviny s vepřovou směsí, kořeněná vepřová plec, katův šleh, palačinky s masovou náplní
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.