Recepty > vepřové maso > zapečená vepřová panenka na Moravance
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
Vepřová panenka, sůl, mletý pepř, strouhanka, vejce, olej, sklenice sterilované zeleniny Moravanka, máslo
Postup přípravy:
Vepřovou panenku osolíme, opepříme, naklepeme, obalíme ve strouhance a poté ve vajíčku a na pánvi s rozpáleným olejem osmažíme dozlatova.
Osmaženou vepřovou panenku vložíme do pekáčku a zalijeme celou sklenicí Moravanky. Přidáme trochu másla a v předem vyhřáté troubě pečeme při 200 °C asi 45 minut.
Zapečenou vepřovou panenku na Moravance podáváme s vařenými brambory nebo bramborovou kaší jako přílohou.
Další recepty:
vepřová kýta plněná vejci, pivovarský tokáň, vepřová kýta na indonéský způsob, zapečená bramborová kaše, masový dort, selský řízek, vepřová panenka na švestkách s provensálským přelivem, vepřové kotlety na smetaně se žampiony, vepřové medailonky na medu a chilli papričce, bůčková roláda, domácí klobásy, zavařené vepřové maso, vepřová panenka na víně
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.