Recepty > vepřové maso > vepřová žebírka
Potřebné suroviny:
Pro 2 porce: 750g vepřových žebírek, olej, 1 a 1/2 lžičky soli, 4 lžíce cukru, 1 lžičku sladké papriky, 1 lžíci kečupu, 1 lžíci worcesterské omáčky, 2 lžíce vinného octa, 4 lžíce citrónové šťávy, 2 velké cibule, několik půlek kompotovaných meruněk
Postup přípravy:
Vepřová žebírka omyjeme a osušíme, olej rozehřejeme v pánvi a žebírka z obou stran dobře opečeme, vyjmeme je a vložíme do zapékací formy, cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, dáme do výpeku ze žebírek a krátce osmahneme, sůl, cukr, papriku, kečup, worcester, ocet, citrónovou šťávu a 1/4 l vody smícháme a nalijeme na cibuli, necháme přejít varem a povaříme asi 3 minuty, žebírka směsí přelijeme a formu přikryjeme pokličkou nebo alobalem, dáme péct na rošt do rozehřáté trouby, až budou žebírka měkké položíme na vrch několik půlek kompotovaných meruněk, pečeme potom bez poklice asi ještě 10 minut, nakonec formu vyjmeme z trouby a ze šťávy odebereme přebytečný tuk. Jako přílohu podáváme rýži nebo bílé pečivo.
Další recepty:
Smetanová omáčka s nivou a šunkou.
Zapečené brambory se šlehačkou necháme v troubě roztéci.
Vepřové kotlety na houbách podáváme s vhodnou přílohou.
Vepřové švejžužu podáváme s rýží.
Grilované kuře s nádivkou dopečeme odkryté.
Pikantní vepřové kotlety podáváme se zeleninovým salátem.
Vepřové na houbách s rýží osmahneme a poté dusíme.
Grilované kuřecí plátky naklepeme a naložíme marinovat...
Smažená kuřecí kapsa namočená v rozšlehaném vejci a strouhance.
Italské špagety posypeme nastrouhaným sýrem.
Hovězí guláš podáváme s bramborovým knedlíkem.
Kotlety v alobalu pečeme v předem vyhřáté troubě.
Vepřová pečeně na víně kterou zahustíme hladkou moukou.
Slavnostní vepřová žebírka
Vepřová žebírka potěší oko i chuť.