Recepty

Recepty > vepřové maso > vepřová pečeně na víně

Recept - Vepřová pečeně na víně

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Potřebné suroviny:

4 plátky vepřové pečeně bez kosti, sůl, pepř, ojej, koření Vepřová pečeně, 1 sklenka suchého červeného vína, hladká mouka

Postup přípravy:

Omyté vepřové maso po stranách nařízneme, osolíme, opepříme, vložíme na rozpálený olej, okořeníme kořením Vepřová pečeně a osmažíme.

Maso i s výpekem vložíme do zapékací mísy, podlijeme trochou vody a vložíme do trouby předem vyhřáté na teplotu 200°C. Po 15 minutách maso otočíme, dokořeníme kořením Vepřová pečeně, podlijeme červeným vínem a pečeme dalších 10 minut. V případě potřeby doléváme vlažnou vodou. Maso vyjmeme ze zapékací mísy a výpek lehce zahustíme hladkou moukou.

Podáváme s rýží nebo jinou vhodnou přílohou.

Další recepty:
vepřová panenka na víně, vepřové plátky na cuketě, vepřová roláda s pórkem a Hermelínem, vepřové plecko na žampionech, džuveč, vepřové kotlety, zapečená vepřová krkovice, zapečené mexické plátky, plněné vepřové řízky v trojobalu, vajíčková tlačenka, velikonoční nádivka, domácí klobásy, debrecínské vepřové kotlety

Recepty
Externí odkazy

Recepty chutnají doma i u přátel.


Yin.cz prináší informace. Tyto stránky používají cookie, jak jsou využívána vaše data.