Recepty

Recepty > hovězí maso > strakonické hovězí plátky

Strakonické hovězí plátky

Na tento recept bude potřeba:

750g zadního hovězího masa nebo roštěnek, sůl, mletý pepř, olej, 50g hladké mouky, 100g tenkých párků, 120g sterilované zeleniny (např. Moravanka, Kunovjanka...), 80g sterilovaných okurek, hořčice, worcesterová omáčka, strouhaný křen

Postup přípravy:

Maso nakrájíme na plátky, po okrajích lehce nařízneme a naklepeme. Osolíme, opepříme mletým pepřem, obalíme v hladké mouce a na horkém oleji orestujeme po obou stranách. Podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme do poloměkka. Poté přidáme na kolečka nakrájený párek, na kostičky nakrájené okurky, sterilovanou zeleninu, hořčici, zakápneme worcestrovou omáčkou, trochu podlijeme a dusíme do měkka. Nakonec dochutíme podle individuální chuti.

Podáváme s rýží, brambory, bramborovými knedlíky nebo pečivem a při podávání posypeme na talíři strouhaným křenem.

Další recepty:
Hovězí guláš na který použijeme kližku.
Hovězí plátky na houbách v troubě můžeme osolit a rovnou podávat.
Koprovka ze sterilovaného kopru na které se nevytvoří škraloup.
Italské rizoto s houbami posypeme parmezánem.
Roštěnky esterházy krátce zapečeme v troubě.
Koprovka s vejcem natvrdo uvařeným.
Rajská omáčka z čerstvých rajčat, zahustíme ji trochou hladké mouky.
Pečené kuře na bílém víně nakonec necháme prohřát.
Recept na jídlo rajská omáčka s hovězím masem které naporcujeme na plátky.
Hovězí plátky na houbách s těstovinami jako přílohou.
Kuře na paprice se smetanou která vytvoří omáčku.
Hovězí guláš na červeném víně podáváme s vařenou rýží smíchanou s čerstvou petrželkou.
Kuře po staročesku chutná s bramborovou kaší a kompotem.
Roštěnky na houbách

Recepty
Motto

Strakonické hovězí plátky osloví jedlíky svou chutí.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.