Recepty > polévky > smetanová polévka s houbami
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
20 až 30 dkg čerstvých hub, 2 lžíce oleje, 5 dkg másla, 1 cibule střední velikosti, 4 lžíce hladké mouky, sůl, kmín, 2 dl smetany, pažitka, brambory
Recept na přípravu:
Rozehřejeme olej, přidáme máslo, které necháme rozpustit, vsypeme nadrobno pokrájenou cibuli, kterou zpěníme, přidáme mouku a krátce orestujeme. Přilijeme vodu, přidáme nakrájené houby, osolíme, okmínujeme a přivedeme k varu. V případě potřeby doléváme v průběhu vaření vodu. Když houby změknou, přilijeme smetanu a odstavíme z ohně. V jiném hrnci si mezitím uvaříme na menší kousky pokrájené brambory, které přidáme do hotové polévky.
Při podávání ozdobíme na talíři zelenou pažitkou.
Další recepty:
zelná polévka, marinovaná vepřová žebra, brokolicová polévka, zelné závitky, zelná omáčka, slavnostní vepřová žebírka pro slavnostní příležitosti, brokolicová krémová polévka, chilli omáčka, smetanová bramboračka s houbami, chilli con carne, kuřecí vývar s drobením, koprová kulajda, bramborová kaše ze starších brambor, smetanová omáčka okyselená octem
Ochutnejte recept smetanová polévka s houbami.