Recepty > hovězí maso > roštěnky po staročesku
Na tento recept bude potřeba:
4 roštěnky, 250ml zakysané smetany, 1 lžíce hladké mouky, 1-2 stroužky česneku, máslo, sůl, mletý pepř
Postup přípravy:
Roštěnky naklepeme, osolíme, opepříme mletým pepřem a orestujeme na rozehřátém másle. Přidáme prolisovaný česnek, podlijeme trochou vody a doměkka dusíme. Poté zahustíme moukou rozmíchanou v zakysané smetaně, chvíli povaříme, dochutíme a odstavíme.
Podáváme s rýží či noky.
Další recepty:
Italské rizoto s houbami posypeme parmezánem.
Roštěnky esterházy krátce zapečeme v troubě.
Koprovka s vejcem natvrdo uvařeným.
Rajská omáčka z čerstvých rajčat, zahustíme ji trochou hladké mouky.
Hovězí guláš na který použijeme kližku.
Pečené kuře na bílém víně nakonec necháme prohřát.
Hovězí plátky na houbách v troubě můžeme osolit a rovnou podávat.
Recept na jídlo rajská omáčka s hovězím masem které naporcujeme na plátky.
Hovězí plátky na houbách s těstovinami jako přílohou.
Kuře na paprice se smetanou která vytvoří omáčku.
Hovězí guláš na červeném víně podáváme s vařenou rýží smíchanou s čerstvou petrželkou.
Kuře po staročesku chutná s bramborovou kaší a kompotem.
Koprovka ze sterilovaného kopru na které se nevytvoří škraloup.
Roštěnky na houbách
Roštěnky po staročesku osloví jedlíky svou chutí.