Recepty > hovězí maso > roštěnky esterházy
Na tento recept budete potřebovat:
8 plátků nízkého roštěnce, 2 lžíce polohrubé mouky, sádlo nebo olej, sůl, mletý černý pepř, mletá sladká i pálivá paprika, 2 velké cibule, vývar podle potřeby, 3 mrkve, 2 petržele, 1 menšího celeru, citrónová šťáva, 250 ml smetany ke šlehání, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžička sekaných kaparů
Postup přípravy:
Nízký roštěnec omyjeme, osušíme, jemně klouby ruky naklepeme a po okrajích nařízneme. Poprášíme polohrubou moukou a takto připravené maso zprudka opečeme po obou stranách na sádle nebo oleji a vyjmeme. Pak osolíme, opepříme, poprášíme mletou sladkou i pálivou paprikou. Na tuku vypečeném z masa podusíme na půlměsíčky nakrájenou cibuli, přidáme připravené roštěnky a za stálého míchání orestujeme. Poté podlijeme teplým vývarem a dusíme. Zvlášť na másle osmažíme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a zakápneme ji trochou citrónové šťávy. Měkké maso vyjmeme a do šťávy nalijeme smetanu ke šlehání, ve které jsme rozšlehali lžíci hladké mouky. Roštěnky rozložíme do pekáčku nebo zapékací mísy, na plátky masa navršíme dušenou zeleninu, 4 plátky citrónu a lžičku sekaných kaparů. Zalijeme smetanovou omáčkou a krátce zapečeme v troubě. Podáváme s vařenými nebo opečenými brambory.
Další recepty:
Hovězí guláš na který použijeme kližku.
Býčí žlázy na másle podáváme s chlebem.
Boloňské špagety s mletým masem ze kterého připravíme omáčku.
Hovězí guláš na červeném víně zahustíme chlebovou střídkou.
Kuře na česneku pečeme v předem vyhřáté troubě přibližně 1 hodinu.
Dietní boloňské špagety se strouhaným parmezánem.
Boloňské špagety podáváme na nahřátých talířích zalité omáčkou.
Hovězí plátky na houbách s těstovinami jako přílohou.
Telecí vývar s knedlíčky které zavaříme spolu s těstovinami.
Býčí žlázy osmažíme na rozpáleném tuku z obou stran dozlatova.
Hovězí na česneku vaříme do změknutí masa.
Guláš z býčích žláz
Připravte si jídlo roštěnky esterházy, ochutnejte a budete okouzleni jeho chutí.