Recepty

Recepty > hovězí maso > romský guláš

Romský guláš

Na tento recept budete potřebovat:

375 g předního hovězího, 40 g rostlinného tuku, 100 g cibule, 7,5 g mleté papriky, sůl, mletý pepř, 20 g rajčatového protlaku, kmín, 2,5 dl vývaru, 100 g brambor, 1 stroužek česneku, majoránka, 25 g slaniny, 50 g žampiónů, 50 g papriky, 37,5 g nakládaných okurek

Postup přípravy:

Na tuku osmahneme nakrájenou cibuli, zaprášíme paprikou, zpěníme, vložíme nakrájené maso, za stálého míchání osmahneme, osolíme, opepříme, přidáme protlak a kmín. Zalijeme vývarem a dusíme téměř do změknutí, přidáme na kostky nakrájené brambory, utřený česnek a majoránku. Chvíli dusíme, přidáme na slanině orestované nakrájené houby, na nudličky nakrájenou papriku a na kostičky nakrájená rajčata a okurky. Vše krátce povaříme.

Další recepty:
Mexická fazolová polévka dozdobená petrželkou.
Hovězí po burgundsku podlijeme a zvolna dodusíme.
Hovězí plátky na houbách s těstovinami jako přílohou.
Bramborový guláš podáváme s chlebem.
Recept na kuřecí nudličky se žampiony posypané pažitkou.
Boloňské špagety s mletým masem ze kterého připravíme omáčku.
Hovězí guláš na který použijeme kližku.
Hovězí guláš na červeném víně zahustíme chlebovou střídkou.
Svíčková omáčka na smetaně zahuštěná moukou.
Farmářský guláš podáváme s chlebem.
Recept na kuře na paprice patří mezi klasiku.
Hovězí maso po burgundsku s orestovanou slaninu a žampiony.
Telecí řízek podáváme s brambory a plátkem citronu.
Zapečené palačinky plněné kuřecím masem

Recepty
Motto

Uvařte si jídlo romský guláš, ochutnejte a budete okouzleni jeho chutí.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.