Recepty > rajčata > rajská polévka z protlaku
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 menší cibule, 2 lžíce oleje, 1 lžíce hladké mouky, 1 bobkový list, 1 hřebíček, 2 kuličky nového koření, 2 lžíce rajského protlaku, 2 lžičky koření Bylinkové máslo, sůl, drobné těstoviny do polévky
Postup přípravy:
Na rozehřátém oleji usmažíme do sklovita nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme lžíci hladké mouky a připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji litrem studené vody a přivedeme k varu. Přidáme koření a vaříme 20 minut. Koření vyjmeme a základ polévky osolíme. Přidáme rajský protlak, koření Bylinkové máslo, krátce povaříme a odstavíme. Zvlášť si v osolené vodě uvaříme drobné těstoviny, které do polévky přidáme a podáváme.
Recepty na další jídla:
Rychlá rajská polévka získá díky šlehačce jemnější chuť.
Játrová omáčka s rýží kterou uvaříme dle návodu.
Rajská omáčka s knedlíkem.
Houbová omáčka se smetanou dochucená cukrem, solí a citronovou šťávou.
Rajská polévka s těstovinami které při podávání rozdělíme do polévky na talířích.
Nakládaná zelená rajčata s cibulí sterilujeme po dobu 10-12 minut.
Plněná rajčata poklademe na plech a upečeme.
Zapečená plněná rajčata podáváme horká s topinkami nebo bílou vekou.
Bramboračka s houbami které vaříme do změknutí.
Rajská omáčka s masovými kuličkami a kynutým knedlíkem..
Velikonoční nádivka s kopřivami kterou podáváme nakrájenou na plátky.
Plněná rajčata podávaná jako studený předkrm
Recept, podle kterého je hračka připravit rajská polévka z protlaku.