Recepty

Recepty > rajčata > rajčatový protlak

Rajčatový protlak

Suroviny potřebné pro přípravu:

Na přípravu čtyř 500 ml sklenic rajčatového protlaku potřebujeme 5 kg zralých rajčat.

Postup přípravy:

Rajčata omyjeme, osušíme a vyřízneme stopku. Nakrájíme na malé kousky a včetně šťávy nasypeme do velkého hrnce. Rajčata trochu rozmačkáme například šťouchadlem na brambory. Za stálého míchání přivedeme k varu a necháme pomalu vařit. Jakmile se rajčata rozvaří a zhoustnou, přepasírujeme hmotu přes síto a naplníme do sklenic. Sklenice postavíme na rošt do zavařovacího hrnce a dolijeme tolik vody, aby sklenice stály ze 3/4 ve vodě. Hrnec zavřeme a necháme 30 minut zavařit při teplotě 90 °C.

Recepty na další jídla:
Rajská omáčka s knedlíkem.
Rajská omáčka z kečupu podávaná s těstovinami.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky přeje dobrou chuť.
Rajčatová polévka z protlaku do které přidáme pažitku nebo petrželku.
Dietní boloňské špagety na které se hodí strouhaný parmezán.
Rajská omáčka s masovými kuličkami a kynutým knedlíkem.
Plněná rajčata poklademe na plech a upečeme.
Brusinková omáčka z marmelády se hodí jako příloha k masům.
Játrová omáčka s rýží kterou uvaříme dle návodu.
Zapečená plněná rajčata podáváme horká s topinkami nebo bílou vekou.
Nakládaná zelená rajčata s cibulí sterilujeme po dobu 10-12 minut.
Rajčatová marmeláda

Recepty
Motto

Recept, podle kterého je hračka připravit jídlo rajčatový protlak.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.