Recepty

Recepty > polévky > rajčatová polévka z protlaku

Rajčatová polévka z protlaku recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

rajský protlak (140 g), 1 menší cibule, lžíce hladké mouky, lžíce másla, 1 malý bobkový list, špetka tymiánu, 3 kuličky pepře, 2 kuličky nového koření, 1 hřebíček, sůl, pažitka nebo petrželka, 2 lžíce cukru

Recept na přípravu:

K rozehřátému máslu přidáme mouku a vytvoříme si světlou jíšku, ke které za stálého míchání přilijeme litr vody. Přidáme rajský protlak, celou cibuli, sůl a koření. Vaříme 15 minut. 5 minut před koncem vaření přidáme polévkové těstoviny. Z polévky odstraníme cibuli a koření, dochutíme solí, cukrem a přidáme pažitku nebo petrželku.

Další recepty:
Rajská polévka z protlaku s drobnými těstovinami.
Italská rajčatová omáčka do které vmícháme zakysanou smetanu.
Sýrová polévka se zeleninou kterou ozdobíme na talíři petrželkou.
Rajčatová polévka s cuketou z nadrobno pokrájených rajčat.
Bramboračka s kroupami vařená do změknutí brambor.
Rajčatová polévka s bazalkou kterou ozdobíme bazalkou a šlehačkou.
Bramboračka s houbami a kmínem.
Těstoviny s listovým špenátem mandlovými lupínky a parmezánem.
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky a bílým pečivem.
Smetanová bramboračka s houbami dochucená octem.
Zelňačka s čočkou a kysanou smetanou zahuštěná jíškou.
Rajčatová česnečka

Recepty
Motto

Ochutnejte recept rajčatová polévka z protlaku.


Tyto stránky používají cookie, jak jsou využívána vaše data.