Recepty > hovězí maso > ptáčky se zeleninou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
400 g hovězího masa, sůl, pepř, 2 mrkve, 1 paprika, 1 pórek, 2 vařená vejce, olej, 150 ml zakysané smetany, jíška nebo hladká mouka, režná nit
Postup přípravy pokrmu:
Hovězí maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Očištěnou mrkev rozkrojíme podélně na čtvrtky, stejně tak papriku a pórek. Vejce podélně rozkrojíme na osm dílů. Takto připravené ingredience naklademe na plátky masa, které poté svineme a převážeme režnou nití. Takto připravené ptáčky vložíme na rozpálený olej a prudce je ze všech stran osmahneme, podlijeme vodou a dusíme asi 1,5 hodiny. Poté je zalijeme zakysanou smetanou a krátce povaříme, zahustíme jíškou či hladkou moukou. Podáváme s rýží.
Další recepty:
hovězí roláda z mletého masa, Barcelonský hrnec, játra na cibulce, Burgundské hovězí kostky, bramborový salát, hovězí steak na zelenině, Maďarský guláš s bramborem, hovězí polévka s mletým masem, játrová omáčka, hovězí roštěná na smetaně, treska s rajčaty, plněná hovězí roláda, vepřové kotlety na paprice, vepřo knedlo zelo
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.