Recepty > polévky > polévka z červené řepy
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1-2 červené řepy, kosti nebo vývar, ocet, šlehačka, hladká mouka, sůl, pepř, vegeta
Recept na přípravu:
Oloupanou červenou řepu nakrájíme na větší kusy a vaříme s kostmi nebo vývarem. Když řepa změkne, zesvětlá a obarví vývar, vymeme ji spolu s kostmi z vývaru. Ochutíme octem, solí, pepřem a vegetou. Do šleháčky přimícháme lžíci hladké mouky a takto vytvořenou směsí polévku zahustíme a ještě ji krátce povaříme.
Polévku z červené řepy podáváme se šťouchanými brambory, půlkou nebo čtvrtkami vejce vařeného natvrdo a ozdobenou petrželkou či pažitkou.
Další recepty:
polévka z dýně hokkaido, smetanová omáčka, čínská pikantní polévka, dýňová polévka, smetanová dýňová polévka, polévka z červené čočky, koprová kulajda, francouzské kuře na červeném víně, česnečka, boloňské špagety, těstoviny s houbami, čínská polévka, žampionový krém, kuřecí polévka
Ochutnejte recept polévka z červené řepy.