Recepty > hovězí maso > plzeňský guláš
Na tento recept budete potřebovat:
375 g předního hovězího, 35 g rostlinného tuku, 75 g cibule, 1 stroužek česneku, 7,5 g mleté papriky, sůl, mletý pepř, 3 dl vývaru, 25 g hladké mouky, 20 g slaniny, 50 g nakládané kapie a celeru, 1 vařené vejce
Postup přípravy:
Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli, zaprášíme paprikou, zpěníme, přidáme na kostky nakrájené maso a za stálého míchání osmahneme. Přidáme pepř, utřený česnek, sůl, podlijeme částí vývaru a dusíme. Pod poloměkkým masem vydusíme šťávu do tuku, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a dusíme do změknutí. Maso vyjmeme, šťávu přecedíme na maso. Nakrájenou slaninu orestujeme, přidáme nakrájené kapie a celer, prohřejeme a směsí a vejci zdobíme porce guláše.
Další recepty:
Mexická fazolová polévka dozdobená petrželkou.
Hovězí guláš na který použijeme kližku.
Recept na kuře na paprice patří mezi klasiku.
Hovězí maso po burgundsku s orestovanou slaninu a žampiony.
Hovězí plátky na houbách s těstovinami jako přílohou.
Svíčková omáčka na smetaně zahuštěná moukou.
Telecí řízek podáváme s brambory a plátkem citronu.
Hovězí po burgundsku podlijeme a zvolna dodusíme.
Bramborový guláš podáváme s chlebem.
Recept na kuřecí nudličky se žampiony posypané pažitkou.
Boloňské špagety s mletým masem ze kterého připravíme omáčku.
Hovězí guláš na červeném víně zahustíme chlebovou střídkou.
Farmářský guláš podáváme s chlebem.
Zapečené palačinky plněné kuřecím masem
Uvařte si jídlo plzeňský guláš, ochutnejte a budete okouzleni jeho chutí.