Recepty > kuře > paprikové kuře se smetanou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
1 kuře, 1 litr vývaru z kuřete, 500 ml smetany ke šlehání, 1 cibule, 2 lžíce sladké papriky, 1 lžíce sádla, 2 lžíce hladké mouky
Postup přípravy:
Kuře očistíme, omyjeme a dáme ho vařit. Uvařené kuře vyjmeme z vývaru, necháme vychladnout a obereme maso, které nakonec vložíme do hotové omáčky. Rozehřejeme lžíci sádla, na kterém osmahneme nadrobno pokrájenou cibulku, přidáme sladkou papriku, orestujeme, podlijeme vývarem, přilijeme mouku rozmíchanou ve vodě a 15 minut provaříme. Nakonec přilijeme smetanu a opět chvíli povaříme. Poté omáčku přecedíme přes cedník do jiného hrnce a dochutíme solí. Nakonec do omáčky vložíme obrané maso z kuřete.
Paprikové kuře podáváme s houskovým knedlíkem.
Další jídla:
Pečené kuře na bílém víně podáváme s bramborem.
Paprikový guláš z vepřového plecka - maso nakrájíme na kousky...
Hovězí řízky naruby obalíme ve strouhance a poté ve vajíčku.
Kuře na kari podáváme s vařenou rýží.
Smetanová česneková polévka je jemná pochoutka.
Sojové mléko z bobů.
Těstoviny s kuřecím masem a smetanovou omáčkou ke šlehání.
Hovězí guláš na červeném víně s feferonkou.
Kuře na paprice patří mezi oblíbené úpravy.
Smetanová žampionová polévka s brambory.
Marináda na kuřecí maso s kari.
Smetanová kuřecí polévka
Recept, podle kterého připravíme pokrm paprikové kuře se smetanou.