Recepty

Recepty > kuře > smetanová kuřecí polévka

Recept smetanová kuřecí polévka

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Potřebné suroviny:

1 kuře, kuličkový pepř, máslo, 1 lžíce hladké mouky, 100 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel), muškátový květ, sůl, 250 ml smetany, 1 žloutek, petrželová nať

Postup přípravy:

Kuře rozporcujeme a uvaříme v osolené vodě s několika kuličkami pepře. Když je kuře uvařené, vyjmeme jej, maso obereme a nakrájíme na kousky. Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku, kterou rozředíme vývarem a chvíli povaříme. Přidáme na malé kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a dovaříme doměkka. Přidáme obrané maso, ochutíme mletým muškátovým květem a přilijeme smetanu, ve které rozšleháme žloutek. Při podávání kuřecí polévku ozdobíme na talíři petrželkou.

Další jídla:
Kuřecí rizoto posypeme strouhaným sýrem.
Hovězí řízky naruby obalíme ve strouhance a poté ve vajíčku.
Kuře na kari podáváme s vařenou rýží.
Smetanová česneková polévka je jemná pochoutka.
Pečené kuře na bílém víně podáváme s bramborem.
Sojové mléko z bobů.
Kuřecí křídla v marinádě s omáčkami dvou barev ogrilujeme.
Hovězí guláš na červeném víně s feferonkou.
Kuře na paprice patří mezi oblíbené úpravy.
Smetanová žampionová polévka s brambory.
Marináda na kuřecí maso s kari.
Kuřecí čtvrtky na bílém víně

Recepty
Motto

Recept, podle kterého připravíme pokrm smetanová kuřecí polévka.


Tyto stránky používají cookie, jak jsou využívána vaše data.