Recepty > hovězí maso > paprikáš s noky
Na tento recept budete potřebovat:
750 g hovězího masa, 2 cibule, 2 lžíce sádla, sůl, bobkový list, 1 lžička mleté papriky, celý černý pepř
Noky: 400 g hrubé mouky, 100 g polohrubé mouky, 220 ml vlahého mléka, 1 vejce, špetka soli, 50 g změklého másla
Postup přípravy:
Nejdříve si připravíme paprikáš. Oloupeme cibuli a nakrájíme na kolečka. V kastrolu rozpálíme sádlo, cibuli na něm orestujeme, přidáme bobkový list a celý pepř. Maso nakrájíme na kostky a přidáme k cibuli. Opečeme ho za občasného míchání po všech stranách. Osolíme, přidáme mletou papriku, promícháme a dusíme pod pokličkou do změknutí masa. Je-li třeba, podlijeme teplou vodou nebo vývarem. Můžeme také připravovat v papiňáku. Jakmile je maso poloměkké, začneme s přípravou noků. Ze všech surovin vypracujeme tužší těsto. Rozdělíme ho na několik kousků a z každého vyválíme na pomoučeném vále silnější váleček. Ten rozkrájíme nožem na noky. Noky shrneme z válu do vroucí osolené vody, lehce promícháme a od chvíle, kdy začne voda znovu vřít, vaříme asi 15 minut. Poté jeden nok překrojíme a ochutnáme. Hotové noky slijeme a ihned promícháme do paprikáše. Společně necháme prohřát. Podáváme s lehkým přílohovým zelím.
Další recepty:
Hovězí plátky na houbách s těstovinami jako přílohou.
Hovězí po burgundsku podlijeme a zvolna dodusíme.
Recept na kuřecí nudličky se žampiony posypané pažitkou.
Telecí řízek podáváme s brambory a plátkem citronu.
Recept na kuře na paprice patří mezi klasiku.
Boloňské špagety s mletým masem ze kterého připravíme omáčku.
Hovězí guláš na který použijeme kližku.
Svíčková omáčka na smetaně zahuštěná moukou.
Farmářský guláš podáváme s chlebem.
Mexická fazolová polévka dozdobená petrželkou.
Hovězí guláš na červeném víně zahustíme chlebovou střídkou.
Bramborový guláš podáváme s chlebem.
Hovězí maso po burgundsku s orestovanou slaninu a žampiony.
Bramborový paprikáš
Uvařte si jídlo paprikáš s noky, ochutnejte a budete okouzleni jeho chutí.