Recepty

Recepty > omáčky > kuřecí játrová omáčka z Vlčic

Kuřecí játrová omáčka z Vlčic recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

500 g kuřecích jater, 2 cibule, 2 lžičky Podravky, 2 lžíce plnotučné hořčice, 2 lžičky mleté sladké papriky, 1 stroužek česneku, 1 lžička majoránky

Jak připravit tento recept:

Na rozehřátém oleji necháme zesklovatět pokrájenou cibulku a na ní orestujeme nakrájená kuřecí játra, přidáme 1-2 lžičky Podravky a zasypeme paprikou. Když jsou játra osmažená, přihodíme plnotučnou hořčici, promícháme a zalijeme trochou z konvice uvařené vody, opět promícháme a vodu dolijeme do asi 1-1,5 litru. Povaříme 20-30 minut (dokud se játra nezačnou trochu rozpadat) a občas dolijeme vodu. Poté zahustíme jíškami (půl na půl - světlá a tmavá) a přidáme prolisovaný česnek a majoránku. Ještě důkladně promícháme, dochutíme solí, maggi a pepřem a je hotovo. Podáváme s rýží, knedlíkem.

Další recepty:
Brusinková omáčka k masu pečenému, grilovanému či vařenému.
Cibulačka z červené cibule se zapečenými sýrovými toustíky.
Chilli con carne krátce prohřejeme.
Hovězí guláš na červeném víně s houskovým knedlíkem.
Smažená cibule kterou podáváme k různým druhům kaší.
Koláč s tvarohem a ovocem dáme péci do předem vyhřáté trouby.
Těstoviny s tuňákem smícháme s obsahem pánve.
Mexická tortila s kuřecím masem a na kousky nakrájenými rajčaty.
Kuřecí srdíčka na smetaně která krátce prohřejeme.
Cibulová omáčka kterou podáváme s knedlíky nebo těstovinami.
Hamburská omáčka chutná s houskovým knedlíkem.
Tvarohová žemlovka do které přidáme sníh ušlehaný z bílků a cukru.
Karbanátky z mletého masa podáváme s vařenými bramborami.
Kuřecí játrová paštika

Recepty
Motto

Dozvíte se zde, jak se připravuje kuřecí játrová omáčka z Vlčic a recept na přípravu.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.