Recepty > kuře > kuřecí játra zapečená ve slanině
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
1 balení kuřecích jater, 20 plátků anglické slaniny
Postup přípravy:
Kuřecí játra jednotlivě zabalíme do plátků anglické slaniny a upevníme párátky. Poklademe do zapékací misky, kterou vložíme do předem vyhřáté trouby, ve které je pečeme, až slanina zrůžoví. Zapékací misku nemusíme vymazávat, játra nesolíme, při pečení přijmou chuť slaniny. Podáváme s vařenými brambory, tatarskou omáčkou a hlávkovým salátem.
Další jídla:
Rajská omáčka s hovězím masem které naporcujeme na plátky.
Kuře na divoko podáváme s bramborovou kaší.
Houbová omáčka se zakysanou smetanou dochutíme citronovou štávou.
Francouzské kuře na červeném víně dochutíme barevným pepřem.
Rajská omáčka z kečupu s těstovinami.
Játra na víně podáváme s těstovinami.
Hovězí guláš podáváme s chlebem.
Pečené kuře na moravance pečeme při 220 °C.
Játra na divoko s brusinkami.
Kuřecí játra na slanině orestujeme.
Úhoř na víně - kousky ryby občas obrátíme.
Kuřecí játra se zakysanou smetanou
Recept, podle kterého připravíme pokrm kuřecí játra zapečená ve slanině.