Recepty

Recepty > omáčky > houbová omáčka se zakysanou smetanou

Recept - Houbová omáčka se zakysanou smetanou

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

500 g čerstvých hub, 2 lžíce másla, 1 lžička drceného kminu, 1/2 l vývaru, 1 kelímek zakysané smetany, 1 cibule
Jíška: 3 lžíce hladké mouky, 2 lžíce oleje, 1 lzíce másla, citron, kopr

Jak připravit tento recept:

Rozehřejeme máslo, na které vhodíme na kousky pokrájené houby, osolíme, okmínujeme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a za stálého míchání dusíme, dokud se nevydusí šťáva. Ve druhém hrnci rozehřejeme olej a máslo, do kterého vmícháme mouku a vytvoříme světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem, promícháme a povaříme. Přidáme podušené houby s cibulí a mírně ohřátou zakysanou smetanu. Důkladně promícháme, krátce povaříme, dochutíme citronovou štávou, najemno nakrajeným koprem a podle potřeby přisolíme.

Houbovou omáčku se zakysanou smetanou podáváme s vařenými brambory, knedlíky nebo chlebem.

Další recepty:
kuře na kari, játrová omáčka z kuřecích jater, boloňská omáčka, houbová omáčka se smetanou, vepřová panenka se žampionovou omáčkou, čínská polévka, jak udělat chilli omáčku, marináda na kuřecí maso, domácí tatarka, houbová omáčka, medová marináda, vepřové nudličky na víně, játrová omáčka, vepřové plátky na žampionech, domácí klobásy

Recepty
Houbová omáčka

Dozvíte se zde, jak se připravuje houbová omáčka se zakysanou smetanou.


Tyto stránky používají cookie, jak jsou využívána vaše data.