Recepty > kuře > kuřecí játra v bramboráku
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
300 g brambor, 500 g kuřecích jater, 1 balení bramborákového koření, olej na smažení, 15 ml mléka
Postup přípravy:
Brambory nastrouháme, slijeme vodu a zalijeme je trochou vařeného mléka, okořeníme bramborákovým kořením, můžeme zahustit trochou hladké mouky. Játra krátce podusíme.
Předpečeme bramborák z jedné strany. Na syrovou stranu rozložíme upravená játra a položíme přes ně bramborákové těsto. Po dopečení spodní strany bramboráku jej otočíme a opečeme také z druhé strany. Podáváme se zeleninovou oblohou.
Další jídla:
Kuřecí játra na slanině orestujeme.
Rajská omáčka s hovězím masem které naporcujeme na plátky.
Kuře na divoko podáváme s bramborovou kaší.
Houbová omáčka se zakysanou smetanou dochutíme citronovou štávou.
Francouzské kuře na červeném víně dochutíme barevným pepřem.
Bramborák plněný masem a romadúrem smažíme dozlatova.
Játra na víně podáváme s těstovinami.
Hovězí guláš podáváme s chlebem.
Pečené kuře na moravance pečeme při 220 °C.
Játra na divoko s brusinkami.
Úhoř na víně - kousky ryby občas obrátíme.
Kuřecí játra zapečená ve slanině
Recept, podle kterého připravíme pokrm kuřecí játra v bramboráku.