Recepty

Recepty > omáčky > kuře s hořčično medovou omáčkou

Recept - Kuře s hořčično medovou omáčkou

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

60 g másla, 1 lžička soli, 1 kostka kuřecího bujónu, rozdrcená, 1 lžička kari koření, 50 ml francouzské hořčice, 75 ml medu, 8 ks horních stehen s kůží
Omáčka: 1 lžička citronové šťávy, 125 ml smetany

Jak připravit tento recept:

V hrnci rozpustíme máslo, přidáme sůl, kostku kuřecího bujónu, kari, hořčici a med a mícháme, dokud nevznikne kompaktní hmota. Zhasneme plamen a necháme lehce vychladnout. Přelijeme do mísy a přidáme kuře - obalíme ho, přikryjeme fólií a vložíme do lednice, kde necháme kuře marinovat alespoň 5 hodin, nejlépe přes noc. Poté kuře vložíme do trouby předem vyhřáté na 180 °C, kde pečeme v přikrytém pekáčku 40 minut. Vyjmeme z trouby a sesbíráme šťávu do malého hrnce. Kuře pak vložíme ještě na 15 minut do trouby - už bez pokličky, aby bylo hezky zlaté.

Omáčka: lžící stáhneme přebytečný tuk z omáčky a tu poté přivedeme k varu a lehce svaříme. Když je vůně silná, přidáme citron a smetanu a pokračujeme ve svařování, dokud se krásně nerozvoní. Kuře položíme na talíř a přelijeme omáčkou. Ozdobíme kolečky pomeranče a bylinkami.

Další recepty:
svíčková omáčka na smetaně, vepřová panenka na víně, zelné nudličky s rajskou omáčkou, kuře na paprice, kyselá houbová omáčka, houbová omáčka, rajská omáčka rychle, rajská omáčka, houbová omáčka na víně s kapary, kyselé zelí na čínský způsob, bílá polévka s vajíčkem, majonéza, čočková polévka, zelné závitky

Recepty
Kuře

Dobrou chuť vám přeje kuře s hořčično medovou omáčkou.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.